Karácsonyi fahéjas-zabpelyhes keksz

35800_l.jpg

Számunkra a karácsony az aprósütik ideje is egyben. Arra gondoltunk, hogy megosztunk veled egy egyszerű receptet, ami nagy-nagyon finom. Fahéjas, mazsolás, zabpelyhes. Mi kell még? Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk!

b_800_600_0_00_images_tehotna-zena-jedenie_dreamstime.jpg

A hozzávalókat egy 2,5 dl-es bögrével mérd, így nem is lesz szükséged mérlegre.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 4 evőkanál mazsola
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre vaj
  • 1 bögre barna nádcukor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 bögre zabpehely
  • ¾ bögre apróra vágott dió és mogyoró

Elkészítése:

Nagyon fontos az első lépés. A tojásokat, a mazsolát, a vaníliakivonatot keverd össze, és hagyd állni egy egész órán át. A puha vajat és a cukrokat jól keverd össze, hogy krémes legyen, majd add hozzá a lisztet, a sót, a fahéjat, a szódabikarbónát és jól keverd össze. Keverd bele a pihentetett tojásos, mazsolás mixet és az apróra vágott diót, mogyorót. Keményebb, jól formálható tésztát kapsz, amelyből formázz golyókat, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 4-5 cm-re. Nyomkodd le a kezeddel kicsit, hogy laposabbak legyenek. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig.

 
 

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!